Statement

Street Photography: USA & World

Street photography, at its best, captures what Henri Cartier-Bresson calls the “decisive moment.”  In it time and space are fixated by the artist; the image is composed instantaneously, and a story is told. What is beloved is the candidness of the subject, the rawness of the image, and the subtlety of the storytelling. Out of chaos is born meaning. As I travel throughout the US and the world, I let the multifarious fragments of life catch my camera like migrating birds coming home to roost. 

.

Conceptual Photography: Primitive & Modern

In this series, I produce multilayered photomontages from my street images, raising the question of how much our modern-day thoughts-actions have changed from millennia-old instincts and modes of behavior of our species, whether it's the need to believe in the existence and immortality of the soul, the struggle to affirm our individuality under pressure from the tribe, or our subliminal subjugation to our desires.

In my conceptual photography, I add extra layers of time and space to my street photos by superimposing multiple images. Immediacy & candidness are preserved, but visual unity is disturbed and storytelling is abandoned.

The end product is a re-composed image, more stimulating, more dynamic, serving a new and more expansive meaning, which goes way beyond the moment.

Tập Ảnh Bụi: Hoa Kỳ & Các Nước

Nhiếp ảnh "bụi" hay nhất, theo lời Henri Cartier-Bresson, là khi nắm bắt được "khoản khắc quyết định." Trong một bức ảnh như thế thì không gian và thời gian được nghệ sĩ đóng băng, hình ảnh được cấu thành trong tích tắc, và một câu chuyện được kể ra. Cái được yêu thích nhất là tính hồn nhiên của nhân vật, tính trần trụi của hình ảnh, và nét tinh tế của câu chuyện. Từ mớ hỗn độn bỗng hiện ra ý nghĩa. Trong những chuyến đi trên nước Mỹ và các nước, tôi đã để những mảnh đời bay về trong ống kính của tôi như những con chim tìm về tổ ấm.

Tập Ảnh Hiện Thực Huyền Ảo: Hoang Dã & Hiện Đại

Trong tập ảnh này tôi thiết kế từ những ảnh bụi của tôi thành ảnh tích hợp, trong đó tôi đặt câu hỏi cho người xem, Thế thì sau triệu năm tiến hóa môi trường sống và cách hành xử-tư duy của con người hiện đại chúng ta khác thế nào với thủy tổ chúng ta, từ nhu cầu tin vào sự bất tử của linh hồn, đến đòi hỏi khẳng định cá tính trước sức ép của bộ tộc, đến những ràng buộc vô hình vào nhục dục thể xác.

Trong những ảnh ý niệm của tôi, tôi đã đắp chồng nhiều lớp thời gian và không gian lên trên các ảnh bụi rời rạc. Tính hồn nhiên và trần trụi được duy trì nhưng tính thống nhất về bố cục bị phá vỡ và không còn tồn tại một câu chuyện trong đó.

Sản phẩm cuối cùng là một bức hình đã được tái tạo, hưng phấn hơn, năng động hơn, biểu đạt một ý nghĩa phổ quát hơn, vượt xa tầm của một khoản khắc.

Exhibitions

2019 - Solo Show, Minneapolis Photo Center, Minneapolis

2018 - Solo, Artactile Gallery, Minneapolis

2018 - Group, Dow Gallery, St Paul

2018 - Group Show, Metropolitan Pavillion, NY

2018 - Group Show, Art Basel, Miami

2018 - Solo Show, Homewood Studio Gallery, Minneapolis

2017 - Group Show, Minneapolis Photo Center, Minneapolis

2016 - Group show, Minneapolis Photo Center, Minneapolis

Recognition

2019 - Tokyo International Foto Awards, Editorial, Gold

2019 - International Color Awards, Americana, Nominee

2019 Black & White Spider Awards, Abstract, Children, Fine Art, Nominee

2018 - Lens Culture, Portrait, Gallery

2017 - Monochrome Awards, People, Honorable Mention

2016 - International Photo Awards/Lucie Foundation, People, Honorable Mention

 

 

 

 

 

Contact

info@mysite.com / Phone: 123-456-7890

500 Terry Francois Street, San Francisco, CA 94158

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon